Kunstnere

 

Lisa Aisato

Født 1981

Utdanning:

Illustratør. Utdannet fra Einar Granum kunstskole, 2000-01, og Strykejernet kunstskole, 2002-04.

Omtale:

Lisa Aisato er illustratør, bildebokforfatter og billedkunstner. Fast illustratør i Dagbladet. Illustrert for andre forfattere og for magasiner. Bøkene hennes er gitt ut i flere land.

www.aisato.no

Astrid-Lindgren-1

Astrid-Lindgren-1

 

Torild Astrid Brandtzæg Andersen

Født 1970

Utdanning:

Utdannet utstillingsformgiver. Selvlært innen kunst, med et utall kurs i inn og utland.

Omtale:

Torild jobber intuitivt og maler i raskt tempo, derav hennes djerve penselstrøk. Hennes bilder er i stadig forandring gjennom mange lag og strøk, med varme og kalde farger. Maleriene blir til ved at skikkelser eller former dukker opp  gjennom en jungel av kontraster i bildet. Senere blir de bearbeidet og snevret inn til en mindre historie og fortelling. Betrakteren vil se sine varianter av uttrykk i maleriet. De åpne himmel-landskapene er blitt til med et ønske om noe uforklarlig i sin sammensetning av farger, former og lys.

www.artofmountain.no

Rød himmel

Rød himmel

 

 

 

 

Jon Lindestad Bakken

Født 1972

Utdanning:

Statens Kunstakademi, 1998-2001

Omtale:

Bakken arbeider med figurasjon innen maleri, grafikk og tegning.

Det er lyset og koloritten som er Bakkens utgangspunkt, og i de storslåtte landskapene finner han en mulighet til å dyrke det minimale. Stort og smått i samme åndedrag. Fjellene er en vesentlig del av hans motivverden.

www.jonbakken.no

Norangsdalen

 

 

 

 

 

Luis Bivar

Født 1965

 Omtale:

Luis Bivar startet karrieren som 16-åring med graffiti og gatekunst. Fortsatt er det elementer av dette i arbeidene: med lett hånd maler han ansikt med spraymaling, som regel i sort/hvitt i storformat. Bivar har de siste årene arbeidet med en serie som han har kalt «Forest», hvor han tar utgangspunkt i skog og natur. Bildene hans er blitt veldig populære spesielt hos unge mennesker. Han er bosatt i Portugal.

www.galleiramfjord.no

Luis Bivar 2

 

 

 

 

 

Håkon Bleken

Født 1929

Utdanning:

Statens kunstakademi, 1949-1953.

Omtale:

En av Norges fremste samtidskunstnere. Gjennombrudd i 1971 med en serie kulltegninger. Kjent for å bruke litterære verker som utgangspunkt for sine bilder. Menneskelig lidelse og samfunnsengasjement er sentrale temaer hos Bleken. Lang rekke separatutstillinger i landets kjente gallerier.

www.fineart.no

Håkon_Bleken_-_Aften

Håkon_Bleken_-_Aften

 

 

 

 

 

 

Lars Elling

Født 1996

Utdanning:

Kunsthøgskolen i Bergen, hovedfag grafikk.

Omtale:

Ellings bilder har ofte fotografiske og filmatiske elementer, kombinert med dramatisk handling. Maleriene kan leses som arrangerte enaktere med mange løse tråder. Har gjort en rekke bokillustrasjoner og fått mange priser.

www.larselling.no

lars-elling-paintings-25

lars-elling-paintings-25

 

 

 

 

 

 

 

Torbjørn Enderud

Født 1955

 Omtale:

«Som billedkunstner maler jeg med akryl i nyskapende popart-sjanger og benytter meg av utstrakt bruk av farger. Motivene fremheves med rette linjer og skarpe skiller som gjør maleriene gjenkjennelige og spesielle.

Utvalgte bilder utgis som grafiske originale trykk. Disse trykkene signeres og nummeres i begrenset opplag som DGA, digital graphic art. Mine malerier har i de fleste tilfeller titler etter plateutgivelser fra det legendariske popbandet The Beatles. På min hjemmeside kan du lese en liten historie rundt melodien til hvert maleri.»

www.tenart.no

A Day In The Life

 

 

 

 

 

Sissel Endresen

Født 1968

Utdanning:

Oslo Tegne og Maleskole – Oljemaling 1999, Olav Mosebekks tegneskole 2001, Olav Mosebekks tegneskole – Akrylmaling 2004-05, Nydalen kunstskole – Akrylmaling 2008-10.

Omtale:

«Jeg ønsker å slå et slag for våre truede dyrearter, artsmangfoldet og miljøet vårt.

I mine malerier maler jeg ofte dyr, gjerne bevaringsverdige husdyrraser, og insekter og planter i en kombinasjon med elementer fra håndverk. Filigransarbeid, rosemaling og bunadsbrodering er verdier som varer livet ut. Jeg er svak for detaljer og intrikate mønster.

Min interesse for dyr og natur, mitt arbeid i gullsmed- og bunadsbransjen, har nok vært med på å forme min kunstneriske stemme.»

www.sisselendresen.com

Gull fra Telemark

 

 

 

 

 

Kai Fjell

Født 1907. Død 1989.

Utdanning:

Statens håndverks- og kunstindustriskole, 1927, og Statens kunstakademi, 1928-29.

Omtale:

Kai Fjell arbeidet mest med oljemaleri, men utførte også arbeider innen tegning, skulptur og grafikk. Fjells arbeider ble tidlig preget av ornamental ekspresjonisme. Hans menneskeskikkelser er delvis naturalistiske og delvis bygget opp av geometriske figurer.

www.fineart.no

 640_kai_fjell_2_1659564a

640_kai_fjell_2_1659564a

 

Jan Olav Forberg

Født 1967

Utdanning:

Oslo Tegne og Maleskole, Norske Grafikeres Verksted og Statens kunstakademi.

Omtale:

Forberg arbeider innfor et bredt spekter av teknikker, – som maleri, grafikk, samt den egenutviklede teknikken «flammemaleri». Han legger vekt på tradisjonelt håndverk i sine arbeider og trykker all grafikk selv.

nattansikt5

nattansikt5

www.atelierforberg.no

 

 

 

 

 

 

Kathe Francke

Født 1953

Utdanning:

Vika Malerskole og Levende Verksted i Oslo, flere malekurs i Frankrike, malekurs og veiledning med Elisabeth Gran, Peter Esdaile, Hanne Cath Berg, Unni Haldorsen og Roar Kjærnstad.

Omtale:

Maler for det meste abstrakt med olje, acryl og mixed media. Overflaten har ofte krakeleringer som kan føles keramiske. Bladgull og små sitater, egne og andres, er ofte med i bildene. Fargene i bildene er fra det lyseste lyse til det fargesterke gul/orange. Viktig for henne er at fargene finner hverandre, noe som gir ro og harmoni.

Facebook: Billedmaker Kathe Francke 

 

 

 

 

 

 

 

Haakon Gullvåg

Født 1959

Utdanning:

Kunstskolen i Trondheim, 1976 –

 Omtale:

Kjent for sine portretter, og for sine egenartede bilder med fremmedgjorte mennesker, – i dystre landskaper og for bilder med fantasifulle scenarioer. Han er også kjent for sin kirkekunst og for sine portretter av markante personer i Norge, bl.a. kong Harald og dronning Sonja. Har siden 1980-tallet vært en av Norges mest kjente malere.

www.haakon-gullvåg.no

_thw9816_web

_thw9816_web

 

 

 

 

 

 

 

Mali Anette Hoel

Født 1974

Omtale:

Gjennom tegninger ser hun med skråblikk på hverdagssituasjoner som kan oppstå i et lite bygdesamfunn. Samtidig har de gjerne et allmenngyldig budskap om problemstillinger noen og enhver av oss kan oppleve. Tegningene blir aldri kjedelige, de preges av en lun humor eller et stikk av melankoli.

www.gallerimali.no

Repro-Mali-007_WEB

 

 

 

 

 

 

 

Karoline Kaaber

Født 1969

Utdanning:

Deltatt på diverse workshops med bl.a. Per Lundgren og Natalia Holland.

Omtale:

Bildene preges ofte av svært sterke perspektivlinjer. Til tross for at Kaabers kunst ofte er preget av urbane bygninger, er det mennesket og det indre landskapet som egentlig opptar kunstneren. Et annet sentralt element for kunstneren er lys og skygge.

 www.karolinekaaber.com

Karoline_Kaaber_-_Dreaming

Karoline_Kaaber_-_Dreaming
 

 

 

 

Anne H Kresse

Omtale:

«Det å skape bilder handler om å se, fange situasjoner og formidle stemninger fra ulike opplevelser, i dagliglivet og fra reiser. Jeg har alltid vært fascinert og inspirert av bilder. Jeg har fotografert i alle år, og har stor glede av å skape egne bilder, i form av akvarell, akryl og trykk.»

www.annekresse-art.com

 

 

 

 

 

 

 

Roar Kjærnstad

Født 1975

Utdanning:

Nansenskolens kunstlinje, 1996-97, Royal Art Academy, Antwerpen, 2001-2004.

Omtale:

Arbeider med oljemaleri, tegning, grafikk og trykk i en klassisk tradisjon med vekt på håndverket. Uttrykket til Roar Kjærnstad handler om å kombinere abstrakte og figurative former. Kunstnerens mål er å få abstrakte flater og klanger til å møte det klare og gjenkjennelige.

www.kjernstad.no

20171013_204541-1

20171013_204541-1

 

 

 

 

 

 


Marianne Leegaard

Født 1960

Utdanning:

Sykepleier. Kunstner på deltid.

Omtale:

Marianne Leegaards kunst er nonfigurativ, men hennes bilder er figurative nok til å skape tilstrekkelige assosiasjoner. Hun bygger bildene med ornamentikk-strukturer. Bildene er varme, skjønne og samtidig mystiske.

www.facebook.com/marianne.legaard

2128754679

2128754679

 

 

 

 

 

 

 

Tor Arne Moen

Født 1966

Utdanning:

Kunsthøgskolen i Bergen

Omtale:

Tor Arne Moen er en norsk maler, grafiker og forfatter. Han debuterte på Høstutstillingen i 1994, og fikk sitt gjennombrudd med en serie oljemalerier til Hamsuns samlede verker i 1994. Siden har han arbeidet med mange forskjellige maleriske prosjekter. For noen år siden tok han opp igjen landskapet som sjanger.

www.torarnemoen.no

Nattseilas-1024×764

 

 

 

 

 

 

Rolf Nerli

Født 1951

Utdanning:

Statens håndverks- og kunstindustriskole, 1971-74, Statens kunstakademi, 1974-80.

Omtale:

Nerli tryller med naturen og er kjent for sine folkloristiske og fabulerende motiver, og sin stilistiske, nesten grafiske fremstilling av frodig norsk natur. I 2008 tegnet han diplomet til Nobels fredspris.

www.rolfnerli.no

Rolf_Nerli_-_Fiskere

Rolf_Nerli_-_Fiskere 

 

 

 

 

 

An Doan Nguyen

Født 1978

Utdanning:

Bachelor of Fine Art fra Wimbledon School of Art. Tildelt Statens malerstipend i 2009.

Omtale:

Typisk for An Doans uttrykk er storformats malerier som holder seg innenfor bestemte deler av fargesirkelen. Bildene har gjerne et fotografisk utgangspunkt – uten å integrere fotografiet – men viderefører perspektivet sett gjennom kamera. Det blir sagt om An Doan at han har et minimalistisk og kontemplativt, nesten meditativt, uttrykk.

Han er innkjøpt av etablerte samlere i både inn- og utland og har laget utsmykninger for flere private og offentlige bygg i Norge som bl.a. Sweed Bank, PwC og Norges Utenriksdepartement.

www.galleri-a.no

Lonicera caprifolium

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Nupen

Født 1955. Død 2014.

Utdanning:

Statens kunstakademi i Oslo. Staatliche Kunstakademie i Dûsseldorf.

Omtale:

Nupen var en allsidig kunstner som jobbet innenfor flere medier (maleri, grafikk, glass, keramikk, bronse og granitt), men så på seg selv først og fremst som maler. Han har stilt ut i en rekke land og gjort flere betydelige utsmykningsoppdrag. Nupen fikk sitt gjennombrudd i ung alder, og har blitt innkjøpt av en rekke sentrale institusjoner i inn- og utland.

 www.wikipedia.no

flygende over sort vann

 

 

 

 

 

 

 

Anne Valen Næss

Født 1953

Utdanning:

Musikkutdannet. Tatt en rekke tegnekurs.

Omtale:

Anne Valen Næss leker seg med farger, mennesker og innlegg i kultur- og samfunnsdebatter, en utpreget kolorist. Motivene dreier seg først og fremst om halvfigurative menneskeskildringer og abstraherte og forenklede landskap.

VI-ER-FLINKE-TIL-Å-TA-VARE-PÅ-HVERANDRE-100x100-800x795

VI-ER-FLINKE-TIL-Å-TA-VARE-PÅ-HVERANDRE-100×100-800×795

www.annevn.com 

 

 

 

 

Sigmund Lars Olsvik

Født 1937

Utdanning:

Statens håndverks- og kunstindustriskole, 1955-59. London School of Printing, post NDD 1962-63.

Omtale:

Olsvik sier bildene hans uttrykker en lengsel mot det ensomme og forlatte, et kulturlandskap som er i ferd med å forvitre. Malerier og grafikk med semi-abstrakte nordnorske hus og fargesterke landskap.

www.sigmundolsvik.com

OLSVIK-11

OLSVIK-11 

 

 

 

 

 

Liz Ravn

Utdanning:

Statens håndverks- og kunstindustriskole. Oslo Tegne og Maleskole. 

Omtale:

Liz Ravn benytter DGA – digital graphic art. Bildene skapes lag for lag. I den kreative prosessen kan hvert lag tas ut og erstattes med noe nytt. Slik skapes lys og skygger. Slik bygges bildene opp. Bildene er nummererte og signerte, som grafikk.

www.lizravn.no

liz_009 Strandhatt

liz_009 Strandhatt 


 

 

 

 

Jarle Rosseland

Født 1952

Utdanning:

Utdannelse fra Silvermine Guild of Artists, Conneticut, USA. Opplæring fra Inggard Rosseland og prof Gabor Peteri, New York.

Omtale:

Bildene til Rosseland bærer i seg noe typisk nordisk. Uttrykket, og da særlig linoleumssnitt, kan gi assosiasjoner til japanske tresnitt. Han har vært opptatt av det norrøne, blant annet i sin Vinland-serie med detaljer fra vikingtidens treskurd.

www.rosseland.com

Sensommer, Huk. Jarle Rosseland

Sensommer, Huk. Jarle Rosseland

 

 

 

 

 

 

Stein Rusnes

Født 1955

 Utdanning:

Egen Art skole, Oslo 1990-92. Diverse kurs/workshops ved Norske Grafikeres verksted, Kunstakademiet og Kunsthøgskolen i Oslo.

 Omtale:

«Naturen er utgangspunkt og inspirasjon til mine grafiske arbeider. Arbeidene gjengir ingen bestemte steder. Jeg ønsker å gjenskape et inntrykk eller en stemning etter utallige turer i skog og fjell. Jeg bruker digitalt tegnebrett og utsnitt av malerier og fotografier som omformes og bearbeides videre digitalt til ønsket resultat. De ferdige arbeidene trykkes på Canson-papir med pigment-blekk av høy kvalitet.»

www.steinrusnes.no

perfekt dag

 

 

 

 

 

 

Marianne Sandstø

Født 1955

Utdanning:

Hospitert ved Kunstakademiet og Oslo Tegne og Maleskole, samt diverse andre kurs.

Omtale:

Maler figurativt på abstrakt bakgrunn. Bruker oppbygget struktur på lerretet, for deretter å male lag på lag med olje. Hun søker etter kroppsspråk og ansiktsuttrykk vi kan kjenne oss igjen i. Overflaten blir ofte ru og gir et keramisk inntrykk. Maleriene kan gi uttrykk for en sterk følelse av sensualitet, mykhet og sårbarhet.

 www.mariannesandsto.no 

DSCF0695 (1)

DSCF0695 (1)

 

 

 

 

 

 

 

Hanne-May Scheen

Født 1960

Utdanning:

Statens håndverks- og kunstindustriskole, 1982-86, Hospitant litografi, 1986-87, West Australian Academy of Visual Arts, «Open Bite», 2000-01.

Omtale:

Arbeider ut fra et tradisjonelt landskapsmaleri med plan innover, en forgrunn og en bakgrunn. Streken foran representerer bevegelse, og kan være menneske eller dyr. Tegnede linjer og streker gir assosiasjoner til bevegelse og spor. Bruker sjelden konkrete landskap, men vil lede publikum til det abstrakte landskapsrommet hun leter i.

Scheen-Tilsynelatende

Scheen-Tilsynelatende

www.hannemayscheen.no

 

 

 

 

 

Hroar Herman Scheibler

Født 1921. Død 2011.

Utdanning:

Først utdannet som boktrykker. Studerte senere ved Statens kunstakademi, 1952-56, deretter grafikk ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, 1955-56.

Omtale:

Har malt mye landskap og trær. Furutrær med oransje stammer, grågrønt bar og sterkt blått fra himmelen mellom grenene. Bodde mye i utlandet hvor han hentet sine motiv. Oliventrær på rød eller oker jord ble et yndlingsmotiv i Sør-Frankrike og Spania.

 

 

 

 

 

 

Line Schjølberg

Født 1965

Utdanning:

Det tverrfaglige kunstinstitutt, 2001-04, etterutdanningskurs KHIO, kunsthistorie KHIO, mm.

Omtale:

Line Schjølberg maler i en tilnærmet figurativ og poetisk utførelse. Maler tilsynelatende uskyldige og ufarlige motiver, hvor alt ser ut til å være fryd og gammen. Likevel har bildene noe dulgt, drømmeaktig over seg med små hint om noe uforklart.

www.lineschjolberg.com

Våge II DSC04681

Våge II DSC04681


 

 

 

 

 

 

Solveig Skogseide

Utdanning:

Norges Markedshøgskole og Master of Arts, Public Relations, Manchester.

Omtale:

Solveig Skogseide maler «det som treffer henne». Mellommenneskelige relasjoner, naturens undere eller en vakker fargesammensetning. Kunsten er en ventil på det som preger henne. Jobber hovedsakelig i de gamle fargepaletter, og blander et utall teknikker før bildet er ferdig. En støvet overflate er hennes signatur.

 www.solveigskogseide.com

17077288_300293937040730_5526791743585910784_n

17077288_300293937040730_5526791743585910784_n

 

 

 

 

 

 

 

Stein Smaaskjær

Født 1971

Utdanning:

Studio Arts Centers International, Firenze. Art Institute of Sothern California, mm.

 Omtale:

Stein Smaaskjær arbeider både som skulptør og maler. Han har en sterk palett og en leken tilnærming til sine motiver. Penselføringen er røff, men presis. Den får frem karakterene, uten å forskjønne, men bidrar til en voldsom vitalitet i maleriene.

 www.gallerinobel.com

Stein-Smaaskjær-Via-Dei-Neri-100-x-100-cm

Stein-Smaaskjær-Via-Dei-Neri-100-x-100-cm

 

 

 

 

 

 

 

Arne Spangereid

Født 1981

 Utdanning:

Har gått diverse kurs og hatt diverse veiledere i Norge, på Malta og i USA. I stor grad selvlært.

 Omtale:

«Stilen min er en forening av klassiske metoder og samtidige uttrykk. Kontraster og paradokser tiltrekker meg. Jeg kombinerer delikat glanseteknikk med røffe redskaper som nal og gummispatel. Jeg liker å skape kontraster mellom abstrakte og beskrivende elementer som gir mening til resten av bildet. For meg gir dette gjenklang av livet selv: der ute i galskapen er der noen få øyeblikk og forhold som gir mening til alt annet.»

www.galleriramfjord.no

Arne Spangereid 1

 

 

 

 

 

 

 

Ingebjørg Støyva

Født 1978

Omtale:

Gjennom Støyvas billedlige beskrivelser trigges vår indre følelsesverden. Uttrykksfullheten, tidløsheten og den eksepsjonelle evnen til å skape gjenkjennelse hos betrakteren har gjort Støyva til en av de mest ettertraktede kunstnerne på Galleri Ramfjord.

www.i-stoyva-paintings.com

i287104489258702203._szw1280h1280_

i287104489258702203._szw1280h1280_

 

 

 

 

 

 

 

Anita Dyrhol Sævik

Født 1958

Utdanning:

Personlig veiledning av Heidi Øiseth, Karoline Kaaber, Natalia Holland, Jan Martin Ulvåg, Roar Kjærnstad, Unni Haldorsen og Hanne Berg. Workshop Villa Reve, Vence.

Omtale:

Sævik maler med olje på lerret, og arbeider oftest i et figurativt billedspråk. Noen ganger lar hun det gli over i et abstrakt uttrykk. Mennesker, relasjoner og naturen med dens skiftninger er blant hennes inspirasjonskilder.

Instagram: anitasaevik

Liten ballerina

Liten ballerina

 

 

 

 

 

 

 

Hanne Tharaldsen

Født 1971

Utdanning:

Har bakgrunn som fotograf. Har gått i lære hos Ludvig Eikaas, elev Kari Gautneb, 1998-2005.

Omtale:

Hanne Tharaldsen arbeider med ulike kombinasjoner av fotografi og maleri. Teknikkene hun bruker er utviklet av kunstneren selv over en periode på 30 år. Hun er kolorist og benytter seg av sterke farger og symboler for å skape drømmeaktige scenarioer, ofte med utgangspunkt i mytologi. I 2017 utkom hennes første kunstbok på Aschehoug Forlag.

 www.hannetharaldsen.com

yogasutra_1.2, Hanne Tharaldsen

yogasutra_1.2, Hanne Tharaldsen

 

 

 

 

 

 

 

Kjell Thorjussen

Født 1942

Utdanning:

Statens håndverks- og kunstindustriskole, Statens kunstakademi.

Omtale:

Kjell Thorjussen er en av vår tids mest folkekjære norske billedkunstnere. Han er kjent som maler, tegner og grafiker. Trykkene viser hans fantastiske beherskelse av både tegnekunsten og litografiteknikken. Hans motiver er naturalistiske landskap, pittoreske hus, kystmotiver og fosser. Thorjussens arbeider er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd, Bergen Billedgalleri og Kunstakademiet. 

www.fineart.no

Blaamorgen-450x270

Blaamorgen-450×270

 

 

 

 

 

Grete Thorsteinsen

Født 1951

 Utdanning:

Kurs i oljemaling og akrylmaling hos kjente kunstnere gjennom mange år.

 Omtale:

Aktiv billedkunstner, maler både abstrakt og figurativt. Har deltatt gjennom mange år på flere utstillinger bl.a. i regi av flere Lions-klubber.

Facebook: Grete Thorsteinsen – hobby og malerier

IMG_20200302_154035

 

 

 

 

 

 

 

Ingrid Thortveit

Født 1987

Utdanning:

The Florence Academy of Art, 2011-14. Spesialiserte studier med FAA grunnlegger Daniel Graves, Firenze, 2014-15.

 Omtale:

Ingrid Thortveit er bosatt i Oslo og jobber med kunst på fulltid, både med oppdrag og private prosjekter. Hun har hatt en rekke utstillinger i både inn- og utland.

«Mitt mål er ikke å kopiere naturen. Derimot forsøker jeg med mine kunstverk å formidle en spesiell stemning. Gjennom nøye observasjon av lys, farge, menneskelige uttrykk og kroppsspråk, prøver jeg å få frem mellommenneskelige samspill og genuine følelser.»

aaa.ingridthortveit.com

Påfuglballerina

 

 

 

 

 

 

 

Tina Tobiassen

Født 1963

Utdanning:

Grafisk designer

Omtale:

Tina Tobiassens bilder betegnes som naiv optimisme. Det råder et ganske klart filosofisk budskap i hennes billedverden. Troen på det gode, det ærlige, på forandring, det å bryte ut av vaner og ta sats.

 www.gallerinobel.com. www.tinatobiassen.com 

Tina Tobiassen-Lyttende

Tina Tobiassen-Lyttende

 

 

 

 

 

 

 

Signe Rein Tovsen

Født 1946

Utdanning:

Farnham School of Art, England, Ecole des Beaux Arts de Grenoble, Frankrike. Westerdahls reklameskole. Arbeidet som grafisk designer.

Omtale:

Lager vakre akvareller med forskjellige uttrykk, gjerne landskap i harmoniske farger. Bildene knytter menneskene til naturen.

IMG_1885

Signe Rein Tovsen

 

 

 

 

 

 

Bente Tønnesen

Født 1944

Utdanning:

Ecole Superieure des Beauxarts, Paris; Atelier Calevaert-Brun, Paris.

Omtale:

Bente Tønnesen er maler, tegner og skulptør. I Tønnesens arbeider spiller fargen en betydelig rolle. Hun sier selv at bildene blir til underveis, i en vital dynamisk prosess, og motivene er også preget av bevegelse og dynamikk. Lager stilleben i store formater

www.fineart.no

Tønnessen-Bente-Stilleben_web

Tønnessen-Bente-Stilleben_web

 

 

 

 

 

Jacob Weidemann

Født 1923. Død 2001.

Utdanning:

Bergen Kunsthåndverkskole 1939. Kunstakademiet 1941- .

Omtale:

Weidemann regnes som en av de viktigste kunstnere innen modernisme på 1950-tallet. Han var en foregangsperson for det abstrakte maleriet i Norge i tiårene etter annen verdenskrig. Noen vil kalle hans stil en ekspressiv, lyrisk-abstrakt kunst med naturen som inspirasjonskilde og utgangspunkt.

weide-69

weide-69

 

 

 

 

 

 

Anne-Kirstine Werring

Født 1945

 Utdanning:

4 år på Statens håndverk- og kunstindustriskole i Oslo + diplom

 Omtale:

«Jeg jobber med varierte teknikker, og uttrykkene forandrer seg med det. Fra en nøyaktig konstruert komposisjon der forskjellige komplementære farger «jazzer» opp hverandre, til mer utflytende motiver der malingens konsistens gjør et «friere og rennende løp». Jeg maler stort sett abstrakte/modernistiske bilder i akryl på lerret, inspirert av grafiske elementer og ornamentikk.»

www.werringart.not

werring

 

 

 

 

 

 

 

Nico Widerberg

Født 1960

Utdanning:

Statens håndverk- og kunstindustriskole, Statens kunstakademi i Oslo.

Omtale:

Widerberg arbeider med skulptur i stein, bronse og glass, med oljemaleri og med grafikk. Sentralt i Widerbergs kunst står avpersonifiserte menneskeframstillinger, hoder og torsoer. Han arbeider innenfor den klassiske figurative tradisjon. Det han vil formidle med sitt kunstuttrykk, er en stemning, en opplevelse av tilstedeværelse.

 www.nicowiderberg.no

 

 

 

 

 

 

 

Jørgen Platou Willumsen

Født 1987

Utdanning:

Bachelor i produktdesign fra Høgskolen i Akershus. Mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Omtale:

Willumsen søker etter naturlige forsvinningspunkter i bybildet, inspirert av linjeføringen i den lave arkitekturen som preger hovedstaden. Bildene går fra definerte byscener til grafiske fremstillinger av lys og skygge. Har også spennende naturbilder med forskjellig historie.

 www.jpwart.com

Fjell 2018

 

 

 

 

 

Henrik Kleppe Worm-Müller

Født 1981

Utdanning:

Oslo Tegne og Maleskole, 2011-2004. Elev hos maler Thorvald Lund-Hansen.

Omtale:

Henrik Kleppe Worm-Müller er en romantiker og hans nære relasjoner til naturen og dens kompleksitet er alltid til stede i bildene hans. Han ønsker å se verden som et harmonisk sted, men han gjengir den med komplekse følelser og forskjellige tolkninger, og han slutter aldri å gi tilskueren små overraskelser og utfordringer.

www.henrikkleppe.com

IMG_0474

IMG_0474

 

 

 

 

 

 

Heidi Ødegaard

Født 1967

Utdanning:

Gått på Ekely kunstskole i Oslo, og i lære hos Marianne Blankenborg og Fritjof Hoel.

Omtale:

Kunstneren blir inspirert av bl.a. romantiske, abstrakte, impresjonistiske malerier og stilleben. Hun liker å uttrykke godhet, varme, kjærlighet, samhold og glede for dem som opplever å se hennes malerier.

www.artist-heidi.com

By the water-19, Heidi Ødegaard

By the water-19, Heidi Ødegaard

 

 

 

 

 

 

Annethe Østensen

Født 1960

Utdanning:

Asker kunstfagskole, grafikk. Det Tverrfaglige Kunstinstitutt, 2002-2005. Elev hos flere kjente billedkunstnere.

 Omtale:

Annethe Østensens interesse for urban kultur er særlig i de abstrakte «veggene», som størstedelen av hennes produksjon dreier seg rundt. Inspirasjon hentes blant annet fra gatekunst, magasiner, oppslagstavler, miljøslitasje, veggstrukturer og bruddstykker av små historier. Bildene er fargerike, røffe og energigivende.

www.gallerinobel.com. www.annethe.com

 

Annethe Østensen-Skyline

Annethe Østensen-Skyline